Ingredience:
- 160g hladké mouky
- 5 vajec
- 170g cukru
- 20g vanilkového cukru
- 40ml rumu
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžičku kypřícího prášku
Můj postup:
Oddělím žloutky od bílků.
Z bílků vyšlehám tuhý sníh a přendám si ho do druhé mísy.
Do mísy po bílkách dám žloutky.
Přidám cukr.
Vyšlehám do pěny.
Mezitím si máslem vymažu a moukou vysypu formu na bábovku. Rozpálím troubu na 180°C.
K žloutkové pěně naliji rum.
Nakonec postupně vmíchám mouku s kypřícím práškem.
Do žloutkové směsi zapracuji pomalu bílek.
Polovinu směsi přendám do připravené formy.
Do druhé přidám kakao.
Kakaovou část přidám na světlou a špejlí těsta propojím. Peču cca 25 minut.
Dobrou chuť :)!
0 komentářů:
Okomentovat