- 250g másla
- 330g hladké mouky
- 1 vejce
- 5 lžic vody
- 1 lžíce octa
- špetka soli
náplň:
- 8 jablek
- 20g vanilkového cukru
- 1 lžíce skořice
- hrst mletých vlašských oříšků
- hrst celých vlašských oříšků
- hrst rozinek
- rum
- vejce na potření
Můj postup:
Do mísy pokrájím povolené máslo a přidám celé vajíčko.
Přisypu hladkou mouku.
A nakonec vodu, ocet a špetku soli.
Vše propracuji, hotové těsto zabalím do potravinářské fólie a uložím přes noc do lednice. Pokud pospícháte nechte těsto v lednici alespoň 2 hodiny.
Jablka pouze oloupu.
Nastrouhám je na hrubém struhadle. V ruce mi zůstane jadřinec jablíčka.
K nastrouhaným jablíčkům přidám, cukr, skořici, rozinky. Při přípravě těsta si rozinky namočím do rumu. Nechám je v něm naložené přes noc v pokojové teplotě.
Těsto rozválím na plát silný cca 4mm a střed posypu mletými ořechy.
Na ořechy dám jablečnou směs a zasypu celými i mletými ořechy.
Štrúdly potřu rozšlehaným vajíčkem a peču při 180°C cca 30 minut.
Dobrou chuť :)!
0 komentářů:
Okomentovat