Znáte to jak mamka vaří furt a táta se slávou jednou za čas :)? Zrovna tento recept je taková vzpomínka na taťkovo vaření. Nedělal koblížky často, ale když se do nich pustil byla to pro mě velká sláva :). Vůně, která je s nimi spojená se linula po celém bytě a ráno mě vždy zaručeně vylákala z postele a snídaně se mohla podávat.
Ingredience:
- 250g polotučného tvarohu
- 250g polohrubé mouky
- 2 lžičky moučkové cukru
- 20g vanilkového cukru
- 3 vejce
- 5 lžic mléka
- 5 lžic rumu
- 1 prášek do pečiva
- hrst hrozinek
- olej na smažení
Můj postup:
Do jedné mísy vyklopím tvaroh, přidám vajíčka a cukr.
Vše promíchám v hladké tekuté těsto.
Do druhé mísy si proseji mouku s kypřícím práškem.
K tekuté směsi přidám, mléko, rum a mouku smíchanou s kypřícím práškem.
Jako poslední vsypu a vmíchám do těsta hrozinky.
Spojím a rozpálím si vyšší vrstvu oleje.
Těsto vkládám lžící do rozpáleného oleje a smažím dozlatova.
Dobrou chuť :)!
0 komentářů:
Okomentovat