Ingredience:
- 240g hladké mouky
- 160g másla
- 50g moučkového cukru
- 50g mletých mandlí
- 50g mletých vlašských ořechů
- 1 žloutek
- moučkový cukr na obalování
- vanilkový cukr na obalování
Můj postup:
Mouku proseji na vál, přidám cukr a ořechy, vytvořím důlek do kterého vyklepnu žloutek. Okolo vyskládám máslo. Vše vypracuji v hladké těsto a uložím alespoň na dvě hodiny do lednice.
Z těsta tvaruji malé rohlíčky, které pokládám na plech.
Peču při 170°C dorůžova.
Po upečení ještě teplé obaluji v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým cukrem.
Z těsta tvaruji malé rohlíčky, které pokládám na plech.
Peču při 170°C dorůžova.
Po upečení ještě teplé obaluji v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým cukrem.
Dobrou chuť :)!
0 komentářů:
Okomentovat