Ingredience:
- 360g hladké mouky
- 300g másla
- 180g moučkového cukru
- 150g vlašských ořechů
- 2 celá vejce
- 2 lžíce kakaa
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička mletého koření: hřebíček, skořice
- moučkový cukr na obalení
Můj postup:
Všechny ingredience spojím a propracovávám tak dlouho dokud nebude těsto hladké a lesklé.
Těsto zabalím do potravinářské folie a nechám přes noc uležet v lednici.
I když mám plechové formičky nikdy jsem je nevymazávala a s vyklepnutím nebyl nikdy problém - takže nevymazávám :).
Do formiček vtlačuji těsto v tenké vrstvě. Jelikož při pečení těsto naběhne dělám vždy ještě uprostřed důlek.
Peču při 180°C cca 10 minut. Při vyndání z trouby by měly být ještě na povrchu malinko pružné. Nechám na plechu dojít cca 5 minut a vyklápím rovnou do připraveného cukru na obalování.
Těsto zabalím do potravinářské folie a nechám přes noc uležet v lednici.
I když mám plechové formičky nikdy jsem je nevymazávala a s vyklepnutím nebyl nikdy problém - takže nevymazávám :).
Do formiček vtlačuji těsto v tenké vrstvě. Jelikož při pečení těsto naběhne dělám vždy ještě uprostřed důlek.
Peču při 180°C cca 10 minut. Při vyndání z trouby by měly být ještě na povrchu malinko pružné. Nechám na plechu dojít cca 5 minut a vyklápím rovnou do připraveného cukru na obalování.
Dobrou chuť :)!
0 komentářů:
Okomentovat