Perníčky podle tohoto receptu peču už nějaký ten pátek a vlastně už ani nevím, kde jsem na ně narazila. Jsou měkké a chuťově výborné.
Ingredience:
- 400g hladké mouky
- 150g moučkového cukru
- 150g másla
- 150g medu
- 2 vejce
- 40ml mléka
- 1 lžička kakaa
- 1 lžička sody
- 2 lžičky perníkového koření: drcený hřebíček, anýz, badyán, skořice, nové koření
- vejce na potření
poleva:
- 1 bílek
- 210g cukru moučka
- 1 lžička citronové šťávy
Můj postup:
Příprava perníčku u mě začíná 24 hodin před pečením, aby se těsto dobře v lednici rozleželo.
Na vál proseji mouku, cukr, kakao, sodu a perníkové koření.
Uprostřed vytvořím důlek, vyklepnu do něj vejce, přidám med a mléko. Okolo vyskládám máslo a rukama vypracuji těsto. Propracování bude trvat déle, ale není čeho se bát.
Těsto se bude malinko lepit, což je způsobeno přidaným medem.
Nakonec vytvaruji kuličku, zabalím do potravinářské fólie a uložím na 24 hodin do lednice.
Odpočinuté těsto vyválím na plát silný cca 4mm a vykrajuji libovolné tvary, které pokládám na pečící papír. Před pečením potírám vajíčkem pro perfektní lesk.
Peču při 170°C cca 10 minut. Zde je potřeba dát na zkušenosti s vlastní troubou!
Na polevu vyšlehám bílky s cukrem a citronovou šťávou.
Vychladlé perníčky zdobím připravenou polevou.
Na vál proseji mouku, cukr, kakao, sodu a perníkové koření.
Uprostřed vytvořím důlek, vyklepnu do něj vejce, přidám med a mléko. Okolo vyskládám máslo a rukama vypracuji těsto. Propracování bude trvat déle, ale není čeho se bát.
Těsto se bude malinko lepit, což je způsobeno přidaným medem.
Nakonec vytvaruji kuličku, zabalím do potravinářské fólie a uložím na 24 hodin do lednice.
Odpočinuté těsto vyválím na plát silný cca 4mm a vykrajuji libovolné tvary, které pokládám na pečící papír. Před pečením potírám vajíčkem pro perfektní lesk.
Peču při 170°C cca 10 minut. Zde je potřeba dát na zkušenosti s vlastní troubou!
Na polevu vyšlehám bílky s cukrem a citronovou šťávou.
Vychladlé perníčky zdobím připravenou polevou.
Dobrou chuť :)!
0 komentářů:
Okomentovat