Ingredience:
- 1kg švestek
- 350g třtinového cukru
- 50ml octa
- 50ml rumu
- vanilkový lusk
- svítek skořice
Můj postup:
Švestky si nejdříve vypeckuji a nakrájím na čtvrtiny.
Přendám do mísy, kde je zasypu cukrem. Je potřeba švestky s cukrem řádně promíchat a nechám 24 hodin odstát v lednici. Nemusí to být, ale když je to možné, můžete švestky promíchat.
Po 24 hodinách pustí švestky hodně tekutin a můžeme je přesunout na plotnu.
Nejprve vařím 1 hodinu na vyšším stupni pod pokličkou, aby se švestky rozvařily.
Po hodině přidám ocet, semínka z vanilkového lusku, lusk vhodím také a svítek skořice.
Nyní vařím ještě další 2-3 hodiny bez pokličky na nižší stupeň a občas promíchám. Těsně před koncem přidám rum a vyndám skořici s luskem.
Když mají povidla správnou konzistenci. Nejsou ani řídká, ale nesmí být ani tuhá přendám je do skleniček, zavíčkuji a otočím dnem vzhůru. Tím se zakonzervují.
Přendám do mísy, kde je zasypu cukrem. Je potřeba švestky s cukrem řádně promíchat a nechám 24 hodin odstát v lednici. Nemusí to být, ale když je to možné, můžete švestky promíchat.
Po 24 hodinách pustí švestky hodně tekutin a můžeme je přesunout na plotnu.
Nejprve vařím 1 hodinu na vyšším stupni pod pokličkou, aby se švestky rozvařily.
Po hodině přidám ocet, semínka z vanilkového lusku, lusk vhodím také a svítek skořice.
Nyní vařím ještě další 2-3 hodiny bez pokličky na nižší stupeň a občas promíchám. Těsně před koncem přidám rum a vyndám skořici s luskem.
Když mají povidla správnou konzistenci. Nejsou ani řídká, ale nesmí být ani tuhá přendám je do skleniček, zavíčkuji a otočím dnem vzhůru. Tím se zakonzervují.
Dobrou chuť :)!
0 komentářů:
Okomentovat