-->
, ,
Švestková povidla


Ingredience:

  • 1kg švestek
  • 350g třtinového cukru
  • 50ml octa
  • 50ml rumu
  • vanilkový lusk
  • svítek skořice


Můj postup:

Švestky si nejdříve vypeckuji a nakrájím na čtvrtiny. 
Přendám do mísy, kde je zasypu cukrem. Je potřeba švestky s cukrem řádně promíchat a nechám 24 hodin odstát v lednici. Nemusí to být, ale když je to možné, můžete švestky promíchat.

Po 24 hodinách pustí švestky hodně tekutin a můžeme je přesunout na plotnu. 

Nejprve vařím 1 hodinu na vyšším stupni pod pokličkou, aby se švestky rozvařily. 

Po hodině přidám ocet, semínka z vanilkového lusku, lusk vhodím také a svítek skořice.

Nyní vařím ještě další 2-3 hodiny bez pokličky na nižší stupeň a občas promíchám. Těsně před koncem přidám rum a vyndám skořici s luskem.

Když mají povidla správnou konzistenci. Nejsou ani řídká, ale nesmí být ani tuhá přendám je do skleniček, zavíčkuji a otočím dnem vzhůru. Tím se zakonzervují.


Dobrou chuť :)!






0 komentářů:

Okomentovat