Ingredience:
- 170g mletých mandlí
- 80g polohrubé mouky
- 90g cukru
- 20g vanilkového cukru
- 160g másla
- 2 vejce
- 1 kypřící prášek
- kůra z 1 citronu
- šťáva z 1/2 grapefruitu
- špetka soli
poleva
- 80g moučkového cukru
- 2 polévkové lžíce grapefruitové šťávy
- grapefruit na ozdobu
Můj postup:
Nejprve vyšlehám máslo s cukrem a citronovou kůrou. Do vyšlehaného másla přidám vajíčka a nakonec šťávu z grapefruitu.
Vedle v míse smíchám mandle, mouku, kypřící prášek a sůl.
Suchou směs vmíchám do mokré směsi a vliji do máslem vymazané a moukou vysypané formy.
Peču 25 minut na 180°C.
Těsto je po upečení velice křehké, je potřeba ho nechat ve formě řádně vychladnout a až poté vyklopit na servírovací talíř.
Na polevu pouze spojím cukr s grapefruitovou šťávou a naliji na buchtu. Ozdobím kousky grepu a nechám zatuhnout v ledničce.
Vedle v míse smíchám mandle, mouku, kypřící prášek a sůl.
Suchou směs vmíchám do mokré směsi a vliji do máslem vymazané a moukou vysypané formy.
Peču 25 minut na 180°C.
Těsto je po upečení velice křehké, je potřeba ho nechat ve formě řádně vychladnout a až poté vyklopit na servírovací talíř.
Na polevu pouze spojím cukr s grapefruitovou šťávou a naliji na buchtu. Ozdobím kousky grepu a nechám zatuhnout v ledničce.
Dobrou chuť :)!
0 komentářů:
Okomentovat