-->
Desetkrát o mořských řasách

1. Řekové a Římani mořskou řasou pohrdali a západní svět na tom byl podobně. AŽ u obyvatel Asie v 17. století našla oblibu a je nepostradatelnou surovinou jejich kuchyně.

2. Jejich kořeny se nalézají až 7.000 metrů pod mořskou hladinou.

3. Mořské řasy jsou nejpoužívanější v Japonsku, Korei a v určitých oblastech Číny.

4. Rostou buď přímo v mořské vodě nebo v přílivové oblasti.

5. Mořské řasy čistí organismus od toxických látek a zlepšují průchodnost cév.

6. Jsou bohaté hlavně na vápník, kterého mají až 15x více než mléko.

7. Řasy jsou dobře stravitelné a podílejí se také na snižování cholesterolu.

8. Mnoho řas roste u břehu Evropy. Na britských ostrovech se připravuje tzv. řasa Laver (Nori). Připravuje se z ní protlak, který je podobný špenátovému.

9. Můžeme znát řasy Wakame, Nori, Konbu, Hijiki, Agar-agar.

10. Nejčastěji se setkáme s řasou u sushi. Ovšem skvělé jsou také do salátu, kuskusu nebo do polévek. 



0 komentářů:

Okomentovat