Ingredience:
bábovka:
- 200g polohrubé mouky
- 75g mletých mandlí
- 120g cukru
- 150g másla
- 2 celá vejce + 1 žloutek
- 250g nastrouhané cukety
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- kůra a šťava z 1 citronu
poleva:
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1/2 lžíce teplé vody
- 90g moučkového cukru
- 3 větší lístky šalvěje
Můj postup:
Cuketu nastrouhám na jemném struhadle a zbavím ji přebytečné vody.
V míse vyšlehám vejce s cukrem a máslem. Přidám šťávu z citronu a citronovou kůru.
Zamíchám suchou směs do mokré směsi a nakonec přidám cuketu.
Vliji do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Peču na 180°C cca 45 minut.
Mezitím, co bude bábovka chladnout připravím si polevu. Smíchám citronovou šťávu, vodu a cukr. Nadrobno nakrájím šalvějové lístky a zamíchám do hotové polevy. Nechám 10 minut odstát a polévám vychladlou bábovku.
Šalvěj perfektně podtrhne chuť citronové polevy a společně s bábovkou vytvoří neodolatelnou kombinaci.
0 komentářů:
Okomentovat