Ingredience:
- 2 avokáda
- 115g hladké mouky
- 200g čokolády alespoň 55%
- 120g cukru
- 30g kakaa
- 6g prášku do pečiva
- 3 vejce
slaný karamel
- 50g cukru
- 15g másla
- 40g smetany 33%
- 1/3 lžičky soli
Můj postup:
Ve vodní lázni nechám rozpustit čokoládu. Mezitím si připravím avokádo, které vidličkou rozmačkám na kašovitou hmotu.
Rozpuštěnou čokoládu přendám do mísy a vmíchám rozmačkané avokádo, cukr. Postupně zašlehám všechna vajíčka.
Nakonec do směsi proseji mouku s práškem do pečiva a kakao.
Naliji do pečící formy obdélníkového tvaru a peču na 180°C cca 25 minut.
slaný karamel:
Cukr nechám pomalu v kastrůlku rozpustit, lepší je vždy pustit si plotýnku na nižší stupeň. Snažím se odolat míchání :), pouze kastrůlkem občas zahýbu. Rozpuštěný cukr rychle tmavne, je tedy potřeba v této fázi dávat pozor a hlídat si barvu = tmavší jantarová barva. Ti šťastnější, kteří vlastní teploměr se drží teploty 130°C. Jakmile bude hotovo, stáhnu z plotny a přidám máslo s nahřátou smetanou. Vše dobře spojím a na závěr vmíchám sůl.
Na vychladlé brownies naliji karamel a rozetřu.
Rozpuštěnou čokoládu přendám do mísy a vmíchám rozmačkané avokádo, cukr. Postupně zašlehám všechna vajíčka.
Nakonec do směsi proseji mouku s práškem do pečiva a kakao.
Naliji do pečící formy obdélníkového tvaru a peču na 180°C cca 25 minut.
slaný karamel:
Cukr nechám pomalu v kastrůlku rozpustit, lepší je vždy pustit si plotýnku na nižší stupeň. Snažím se odolat míchání :), pouze kastrůlkem občas zahýbu. Rozpuštěný cukr rychle tmavne, je tedy potřeba v této fázi dávat pozor a hlídat si barvu = tmavší jantarová barva. Ti šťastnější, kteří vlastní teploměr se drží teploty 130°C. Jakmile bude hotovo, stáhnu z plotny a přidám máslo s nahřátou smetanou. Vše dobře spojím a na závěr vmíchám sůl.
Na vychladlé brownies naliji karamel a rozetřu.
Dobrou chuť :)!
0 komentářů:
Okomentovat