Poprvé jsem použila místo tvarohu ricottu a musím říct, že mě to nadchlo. Knedlíčky jsou mnohem více jemné a nadýchanější než za použití tvarohu.
Co je to vlastně ricotta? Ricotta je výrobek, který vzniká ze syrovátky, což je "odpad" při výrobě sýru a tvarohu. Takže vlastně stačí sehnat syrovátku, zahřát na 85°C, přidat pár kapek citronu na srážení a sbírat sražené vločky.
Ingredience:
- 250g ricotty
- 210g polohrubé mouky
- 70g másla
- 25g cukru
- 1 vejce + 1 žloutek
- 1/2 sáčku kypřícího prášku
- špetka soli + sůl do vody
- 15 jahod
k servírování:
- rozpuštěné máslo
- moučkový cukr
- mák
Můj postup:
V míse utřu máslo s cukrem, vejcem a žloutkem. Po lžíci vmíchám riccotu. Každou lžíci riccoty poctivě zapracuji do těsta. Přidám mouku, kypřící prášek a sůl.
Vytvořím hladké a pružné těsto. Rozdělím na 15 kousků, do každého kousku zabalím jahodu.
V hrnci přivedu k varu vodu se špetkou soli. Vkládám knedlíčky a vařím 7-9 minut.
Dobrou chuť :)!
0 komentářů:
Okomentovat