Když jsem byla ještě malá tuto skvělou buchtu vždy pekla moje mamka na chatě a je to taková moje malá vzpomínka na radostné dětství. Vzpomínám si jak mamka směs připravila ve starém oprýskaném hrnci, chladila na zápraží a pak pekla v kachlové peci.
Ingredience:
- 220g polohrubé mouky
- 125g másla
- 100g hnědého cukru
- 150ml vody
- 2 vejce
- 1 lžíce kakaa
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 2 lžíce hnědého rumu
- kokos na posypání
Množství surovin je na koláčovou formu o průměru 28cm. Na plech je potřeba množství surovin zdvojnásobit.
Můj postup:
Vodu s máslem, cukrem a kakaem zahřívám v kastrůlku dokud se směs nespojí (NEVAŘÍM!).
Ze směsi odeberu cca 6 lžic do hrnečku a naředím rumem. Zbytek nechám vychladnout.
Po vychladnutí vmíchám vejce a mouku s práškem do pečiva.
Vliji do máslem vymazané, moukou vysypané formy. Peču při 180°C cca 15 minut.
Po upečení ihned poliji směsí s rumem a zasypu kokosem.
Před podáváním posypu čokoládovými hoblinkami.
Ze směsi odeberu cca 6 lžic do hrnečku a naředím rumem. Zbytek nechám vychladnout.
Po vychladnutí vmíchám vejce a mouku s práškem do pečiva.
Vliji do máslem vymazané, moukou vysypané formy. Peču při 180°C cca 15 minut.
Po upečení ihned poliji směsí s rumem a zasypu kokosem.
Před podáváním posypu čokoládovými hoblinkami.
0 komentářů:
Okomentovat