-->
, ,
Šalamounova buchta

Když jsem byla ještě malá tuto skvělou buchtu vždy pekla moje mamka na chatě a je to taková moje malá vzpomínka na radostné dětství. Vzpomínám si jak mamka směs připravila ve starém oprýskaném hrnci, chladila na zápraží a pak pekla v kachlové peci. 


Ingredience:

  • 220g polohrubé mouky
  • 125g másla
  • 100g hnědého cukru
  • 150ml vody
  • 2 vejce
  • 1 lžíce kakaa
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 2 lžíce hnědého rumu
  • kokos na posypání

Množství surovin je na koláčovou formu o průměru 28cm. Na plech je potřeba množství surovin zdvojnásobit.


Můj postup:

Vodu s máslem, cukrem a kakaem zahřívám v kastrůlku dokud se směs nespojí (NEVAŘÍM!). 
Ze směsi odeberu cca 6 lžic do hrnečku a naředím rumem. Zbytek nechám vychladnout.
Po vychladnutí vmíchám vejce a mouku s práškem do pečiva. 
Vliji do máslem vymazané, moukou vysypané formy. Peču při 180°C cca 15 minut. 
Po upečení ihned poliji směsí s rumem a zasypu kokosem.
Před podáváním posypu čokoládovými hoblinkami.





Dobrou chuť :)!






0 komentářů:

Okomentovat