-->
, , ,
Bramborové penízky s petrželkou a dipem

Tyto bramborové penízky jsou skvělé jako příloha ke grilovanému masu nebo jenom jako malé zobání při posezení u skleničky něčeho dobrého. 


Ingredience:

  • 5 středních brambor
  • 30g másla
  • petrželka
  • sůl
dip:
  • 190g zakysané smetana
  • 2 stroužky česneku
  • lžička dijonské hořčice
  • pažitka
  • pepř


Můj postup:

Brambory oloupu, nakrájím na tenká kolečka a vložím do mísy se studenou vodou. Zbavím je tak přebytečného škrobu. 
Vyndám na utěrku a pečlivě usuším. 



Kolečka brambor vyskládám na plech a vložím do předehřáté trouby na 
210°C. Peču do té doby než se začnou na povrchu tvořit "bublinky" a brambory budou zlatavé.



Upečené brambory přendám do mísy, přidám máslo, petrželku. Snažím se, aby každý kousek byl obalen máslem a petrželkou. Dle chuti osolím.

dip:

Do mističky vyklopím smetanu, přidám hořčici, prolisovaný česnek, pažitku, pepř. Vše dobře promíchám.


Dobrou chuť :)!






0 komentářů:

Okomentovat