Recept jsem převzala z mojí oblíbené kuchařky s názvem KUCHAŘKA PRVNÍ REPUBLIKY. Upravila jsem si nějaké ingredience a vznikl z toho tento (alespoň pro mě) úžasný recept :).
Ingredience:
těsto:
těsto:
- 225g hladké mouky
- 225g polohrubé mouky
- 100g moučkového cukru
- 350g másla
- 3 žloutky
- kůra z 1/2 citronu
- 500g tvarohu ve vaničce
- 20g vanilkové cukru
- 60g moučkového cukru
- 5 lžic mléka
- 50g rozinek
- 30g podrcených mandlí
- sníh ze 3 bílků
- kůra z 1/2 citronu
mřížka(piškotové těsto):
- 3 vejce
- 75g hrubé mouky
- 35g moučkového cukru
- marmeláda na potření těsta
Můj postup:
těsto:
V míse promíchám mouku s cukrem a přidám změklé máslo. Míchám dokud nevznikne drobenka. Přidám citronovou kůru a žloutky. Vše spojím v těsto. Posypu vál moukou a těsto vyválím do rozměrů formy. Formu neni třeba vymazávat. Přenesu do formy a snažím se to ještě po formě prsty roztáhnout a krásně vyrovnat. Dám péct na 180°C cca 15 minut. Těsto by mělo být zlatavé.
náplň:
Smíchám tvaroh, mléko, cukr, rozinky, mandle a nakonec jemně vmíchám sníh z bílků.
mřížka:
Vyšlehám bílky do tuhého sněhu, vmíchám žloutky a postupně cukr s moukou.
dohotovení:
Po upečení a vyjmutí těsta z trouby potřu ještě teplé těsto marmeládou. Na marmeládu navrstvím tvarohovou náplň a na ni nastříkám cukrářským sáčkem mřížku z vytvořeného piškotového těsta. Vložím do trouby a peču při teplotě 170°C cca 15-20 minut.
Vyšlehám bílky do tuhého sněhu, vmíchám žloutky a postupně cukr s moukou.
dohotovení:
Po upečení a vyjmutí těsta z trouby potřu ještě teplé těsto marmeládou. Na marmeládu navrstvím tvarohovou náplň a na ni nastříkám cukrářským sáčkem mřížku z vytvořeného piškotového těsta. Vložím do trouby a peču při teplotě 170°C cca 15-20 minut.
Dobrou chuť :)!
0 komentářů:
Okomentovat