Ingredience:
polévka:
- 250g ředkviček
- 100g listů ředkviček
- 1 větší brambora
- 1 cibule
- 25g másla
- 700ml zeleninového vývaru
- 100ml smetany 33%
- majoránka dle chuti
- pepř, sůl
knedlíčky:
- 200g ricotty
- 30g parmezánu
- 170g hladké mouky
- 2 žloutky
- 1/2 lžičky soli
k podávání:
- ředkvičky
- černý sezam
- čerstvá majoránka
Můj postup:
polévka:
Na másle zesklovatím cibuli, přidám pokrájenou ředkvičku a nechám změknout. Ke směsi vložím ředkvičkové listy a počkám než zavadnou. Přidám nakrájenou bramboru a zaliji vývarem. Vařím do změknutí brambor a rozmixuji. Nakonec zjemním smetanou a dochutím solí, pepřem, majoránkou.
knedlíčky:
Na vál proseji mouku, přidám ricottu smíchanou se žloutky, solí a parmezánem. Vypracuji v pevné těsto a tvořím kuličky o hmotnosti cca 7g. Vložím do vroucí vody a vařím dokud nevyplavou na hladinu cca 3-5 minut.
0 komentářů:
Okomentovat