Ingredience:
těsto:
- 250g hladké mouky
- 250g polohrubé mouky
- 125g másla
- 100g cukru
- 2 vejce
- 250ml mléka
- 1 kostka droždí
- ½ lžičky soli
náplň tvarohová:
- 250g měkkého tvarohu
- 1 vejce
- 50g cukru
náplň povidlová:
- švestková povidla
- rum
- 50g změklého másla
- 100g hrubé mouky
- 100g moučkového cukru
1 vejce na potření
Můj postup:
těsto:
Nahřeji 100 ml
mléka do kterého přidám 2 lžíce cukr a nadrobím droždí.
Nechám vzejít kvásek. Dobře vzešlý kvásek poznám podle
tvořících se bublinek na povrchu.
Mouku proseju do
mísy, vmíchám sůl, cukr, zbytek mléko s rozšlehanými vejci, povolené
máslo a kvásek. Dobře vypracuji v hladké těsto, které nechám
asi 60 – 90 minut kynout na teplém místě.
náplň tvarohová:
Tvaroh umíchám s vejcem a cukrem.
náplň povidlová:
Švestková povidla umíchám s rumem dle chuti.
drobenka:
Drobenku připravím spojením másla s hrubou moukou a moučkovým cukrem.
Tvaroh umíchám s vejcem a cukrem.
náplň povidlová:
Švestková povidla umíchám s rumem dle chuti.
drobenka:
Drobenku připravím spojením másla s hrubou moukou a moučkovým cukrem.
dohotovení:
Po vykynutí těsto ještě ručně propracuji a rozdělím si ho na kousky o hmotnosti cca 25g.
Každý kousek
nejdříve zakulatím a pak udělám placičku na kterou nanesu vždy
trochu tvarohové náplně, tu pečlivě do těsta zabalím a
opět zakulatím. Spojem položím na plech. Do bochánku udělám
důlek, pomažu vajíčkem, naplním povidly a zasypu drobenkou.
Nechám ještě 10 minut nakynout a poté peču při teplotě 170°C cca 20 minut.
0 komentářů:
Okomentovat