-->
, ,
Čokoládové tartaletky

12 kusů průměru 10cm

Ingredience:


těsto:
  • 210g hladké mouky
  • 140g másla
  • 50g moučkového cukru
  • 2 žloutky
krém:
  • 140g cukru krupice
  • 4 žloutky
  • 55g hladké mouky
  • 400ml mléka
  • 20g másla
  • 60g rozpuštěné čokolády min 50%
ganache:
  • 150ml smetany ke šlehání min.33%
  • 150g čokolády min 50%

Můj postup:

těsto:
Povolené máslo spojím se žloutky, cukrem, moukou a utvořím pevné těsto. Nechám v lednici odležet alespoň hodinu.

krém:

Den předem si udělám krém.

V kastrůlku zahřeji mléko, ale pozor nesmí se vařit. 

Mezitím si vyšlehám žloutky s cukrem do světle žluté barvy. Přimíchám mouku a tenkým pramínkem přilévám horké mléko. Směs stále šlehám. Po propojení vrátím zpět do kastrůlku a vařím dokud směs nezhoustne a neztratí se chuť a vůně mouky.

Vzniklý krém odstavím z ohně, vmíchám máslo a rozpuštěnou čokoládu.

Krém zakryji potravinářskou fólií tak, aby se dotýkala krému (nebude se na povrchu tvořit škraloup). Nechám vychladnout a vložím do lednice.

ganache:
Smetanu zahřeji, ale nevařím. Stáhnu z ohně, přidám čokoládu a míchám dokud se zcela nerozpustí.

dohotovení:
Vyválím plát o síle cca 0,3cm. Vykrajuji kolečka, která vtlačím do formiček a peču na 170°C dozlatova (cca 10 minut).

Do vychladlých košíčků dám krém, nechám chvíli zatuhnout a naliji ganache. 

Uložím alespoň na 3 hodiny do lednice. Nejlepší je samozřejmě přes noc.

Před podáváním ozdobím čerstvým ovocem.




Dobrou chuť :)!



0 komentářů:

Okomentovat