Ingredience:
těsto:
- 210g hladké mouky
- 140g másla
- 50g moučkového cukru
- 2 žloutky
krém:
- 140g cukru krupice
- 4 žloutky
- 55g hladké mouky
- 400ml mléka
- 20g másla
- 60g rozpuštěné čokolády min 50%
ganache:
- 150ml smetany ke šlehání min.33%
- 150g čokolády min 50%
Můj postup:
těsto:
Povolené máslo
spojím se žloutky, cukrem, moukou a utvořím pevné těsto.
Nechám v lednici odležet alespoň hodinu.
krém:
Den předem si udělám krém.
V kastrůlku zahřeji mléko, ale pozor nesmí se vařit.
Mezitím si vyšlehám
žloutky s cukrem do světle žluté barvy. Přimíchám mouku a
tenkým pramínkem přilévám horké mléko. Směs stále šlehám.
Po propojení vrátím zpět do kastrůlku a vařím dokud směs
nezhoustne a neztratí se chuť a vůně mouky.
Vzniklý krém
odstavím z ohně, vmíchám máslo a rozpuštěnou čokoládu.
Krém zakryji
potravinářskou fólií tak, aby se dotýkala krému (nebude se na
povrchu tvořit škraloup). Nechám vychladnout a vložím do
lednice.
ganache:
Smetanu zahřeji, ale nevařím. Stáhnu z ohně, přidám čokoládu a míchám dokud se zcela nerozpustí.
dohotovení:
Vyválím plát o síle cca 0,3cm. Vykrajuji kolečka, která
vtlačím do formiček a peču na 170°C dozlatova (cca 10 minut).
Do vychladlých košíčků dám krém, nechám chvíli zatuhnout a naliji ganache.
Uložím alespoň na 3 hodiny do lednice. Nejlepší je samozřejmě přes noc.
Před podáváním ozdobím čerstvým ovocem.
Dobrou chuť :)!
0 komentářů:
Okomentovat