Ingredience:
- 500ml mléka
- 20g droždí
- 150g hladké mouky
- 150g polohrubé mouky
- 20g rozpuštěného másla
- 2 vejce
- 1 lžíce cukru
- špetka soli
Můj postup:
Nahřeji si 200 ml mléka do kterého přidám cukr a nadrobím droždí. Nechám vzejít kvásek. Dobře vzešlý kvásek poznám podle tvořících se bublinek na povrchu. Trvá to cca 10 - 15 minut.Ve větší míse si mezitím smíchám mouku se solí, zbytek mléka,vejce a rozpuštěné máslo.
Kvásek spojím se zbylou hmotou. Mísu zakrytou utěrkou dám na teplé místo a nechám těsto nakynout. Těsto by mělo zdvojnásobit objem což bude trvat cca 45 - 60 minut.
Když mám nakynuto nahřeji si lívanečník, který vytřu olejem a těsto dávám dokud je :).
Upečené lívance jíme klasicky obalené v cukru se skořicí nebo s jahodovou omáčkou, ale vše je vždy dle nálady.
Dobrou chuť :)!
0 komentářů:
Okomentovat