-->
, ,
Lívance z kynutého těsta





Ingredience:

  • 500ml mléka
  • 20g droždí
  • 150g hladké mouky
  • 150g polohrubé mouky
  • 20g rozpuštěného másla
  • 2 vejce
  • 1 lžíce cukru
  • špetka soli

Můj postup:

Nahřeji si 200 ml mléka do kterého přidám cukr a nadrobím droždí. Nechám vzejít kvásek. Dobře vzešlý kvásek poznám podle tvořících se bublinek na povrchu. Trvá to cca 10 - 15 minut.

Ve větší míse si mezitím smíchám mouku se solí, zbytek mléka,vejce a rozpuštěné máslo.


Kvásek spojím se zbylou hmotou. Mísu zakrytou utěrkou dám na teplé místo a nechám těsto nakynout. Těsto by mělo zdvojnásobit objem což bude trvat cca 45 - 60 minut. 


Když mám nakynuto nahřeji si lívanečník, který vytřu olejem a těsto dávám dokud je :).


Upečené lívance jíme klasicky obalené v cukru se skořicí nebo s jahodovou omáčkou, ale vše je vždy dle nálady.


Dobrou chuť :)!



























0 komentářů:

Okomentovat